0 Produktów - 0,00 zł
Koszyk jest pusty!
Twoje produkty Aktualizuj cenę

PŁATKI DĘBOWE FRANCUSKIE ŚREDNIO OPIEKANE 20G

0 Opinie |  Wyślij opinię
Produkt dostępny w dużej ilości

PŁATKI DĘBOWE FRANCUSKIE ŚREDNIO OPIEKANE 20G

Płatki średnio opiekane podnoszą ogólny charakter, bukiet i aromat win, wzmagają kolor, podkreślają owocowość win, dodają aromaty drzewne i ziemiste. W mniejszym stopniu dodają tanin do wina niż płatki lekko opiekane.

Produkowane są z najlepszych odmian Francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie (Quercus sessiflora i Quercus robur).

Sposób użycia: płatki dębowe dodajemy w ilości 2g do 4g na 1l wina w procesie fermentacji lub do gotowego wina w celu jego "postarzenia" (nadania charakteru) na okres 3-6 tygodni. Płatki dębowe można również używać do miodów pitnych, nalewek, wódek (tworząc własne wódki Dębowe).
2,45 zł
Producent: Inny


PŁATKI DĘBOWE FRANCUSKIE ŚREDNIO OPIEKANE 20G Płatki średnio opiekane podnoszą ogólny charakter, bukiet i aromat win, wzmagają kolor, podkreślają owocowość win, dodają aromaty drzewne i ziemiste. W mniejszym stopniu dodają tanin do wina niż płatki lekko opiekane. Produkowane są z najlepszych odmian Francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie (Quercus sessiflora i Quercus robur). Sposób użycia: płatki dębowe dodajemy w ilości 2g do 4g na 1l wina w procesie fermentacji lub do gotowego wina w celu jego "postarzenia" (nadania charakteru) na okres 3-6 tygodni. Płatki dębowe można również używać do miodów pitnych, nalewek, wódek (tworząc własne wódki Dębowe).
Nikt jeszcze nie oceniał tego produktu.