0 Produktów - 0,00 zł
Koszyk jest pusty!
Twoje produkty Aktualizuj cenę

PŁATKI DĘBOWE FRANCUSKIE LEKKO OPIEKANE 20G

0 Opinie |  Wyślij opinię
Produkt dostępny w dużej ilości

PŁATKI DĘBOWE FRANCUSKIE LEKKO OPIEKANE 20G

Płatki lekko opiekane w mniejszym stopniu dodają tanin do wina od płatków naturalnych, natomiast mocniej podkreślają moc wina, świeżość i owocowość. Stabilizują kolor win czerwonych i podkreślają aromaty owoców użytych do produkcji wina.

Produkowane są z najlepszych odmian Francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie (Quercus sessiflora i Quercus robur).

Sposób użycia: płatki dębowe dodajemy w ilości 2g do 4g na 1l wina w procesie fermentacji lub do gotowego wina w celu jego "postarzenia" (nadania charakteru) na okres 3-6 tygodni. Płatki dębowe można również używać do miodów pitnych, nalewek, wódek (tworząc własne wódki Dębowe).
2,45 zł
Producent: Inny


PŁATKI DĘBOWE FRANCUSKIE LEKKO OPIEKANE 20G Płatki lekko opiekane w mniejszym stopniu dodają tanin do wina od płatków naturalnych, natomiast mocniej podkreślają moc wina, świeżość i owocowość. Stabilizują kolor win czerwonych i podkreślają aromaty owoców użytych do produkcji wina. Produkowane są z najlepszych odmian Francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie (Quercus sessiflora i Quercus robur). Sposób użycia: płatki dębowe dodajemy w ilości 2g do 4g na 1l wina w procesie fermentacji lub do gotowego wina w celu jego "postarzenia" (nadania charakteru) na okres 3-6 tygodni. Płatki dębowe można również używać do miodów pitnych, nalewek, wódek (tworząc własne wódki Dębowe).
Nikt jeszcze nie oceniał tego produktu.