0 Produktów - 0,00 zł
Koszyk jest pusty!
Twoje produkty Aktualizuj cenę

Korek aglomerowany stożkowy 15x23 H35 1 szt

0 Opinie |  Wyślij opinię
Produkt dostępny w dużej ilości

Korek aglomerowany stożkowy 15x23 H35 1 szt

Wysokość: 35mm
Średnica dolna: 15mm
Średnica górna: 23mm

Korki są delikatnie silikonowane i produkowane na "świeżo" co sprawia, że są dużo bardziej elastyczne od innych.
Korki stożkowe nie wymagają wcześniejszego parzenia przed korkowaniem.

KOREK jest jednym z najlepszych surowców roślinnych stworzonych przez naturę. Pozyskuje się go z kory dębu korkowego uprawianego w krajach strefy śródziemnomorskiej. Kora korkowa odznacza się lekkością, niską gęstością, elastycznością, izoluje od upału, dźwięków, drgań i elektryczności.
85% objętości komórkowej korka stanowi gaz, który zapewnia mu wyjątkową elastyczność, pozwalając zmniejszyć jego objętość w trakcie sprężania i szybko ją odzyskać, gdy proces ten ustanie.

Kora z drzewa korkowego jest odporna na różne procesy destrukcyjne, nie podlega procesom gnicia, nie przepuszcza płynów i gazów. Żaden inny produkt, ani naturalny ani sztuczny, nie dorównuje jej właściwościami. Dlatego właśnie jest jedynym materiałem do produkcji korków do butelek, a jej rola w przemyśle winiarskim jest nieoceniona. Naturalny korek, bez toksycznych składników, bez zapachu i smaku zapewnia trwałość win oraz ich prawidłowe dojrzewanie i starzenie się, szczególnie w okresie mniej lub bardziej przedłużonego odpoczynku w butelkach, kiedy rozwija się ich bukiet, walory zapachowo smakowe.
0,55 zł
Producent: Inny


Korek aglomerowany stożkowy 15x23 H35 1 szt Wysokość: 35mm Średnica dolna: 15mm Średnica górna: 23mm Korki są delikatnie silikonowane i produkowane na "świeżo" co sprawia, że są dużo bardziej elastyczne od innych. Korki stożkowe nie wymagają wcześniejszego parzenia przed korkowaniem. KOREK jest jednym z najlepszych surowców roślinnych stworzonych przez naturę. Pozyskuje się go z kory dębu korkowego uprawianego w krajach strefy śródziemnomorskiej. Kora korkowa odznacza się lekkością, niską gęstością, elastycznością, izoluje od upału, dźwięków, drgań i elektryczności. 85% objętości komórkowej korka stanowi gaz, który zapewnia mu wyjątkową elastyczność, pozwalając zmniejszyć jego objętość w trakcie sprężania i szybko ją odzyskać, gdy proces ten ustanie. Kora z drzewa korkowego jest odporna na różne procesy destrukcyjne, nie podlega procesom gnicia, nie przepuszcza płynów i gazów. Żaden inny produkt, ani naturalny ani sztuczny, nie dorównuje jej właściwościami. Dlatego właśnie jest jedynym materiałem do produkcji korków do butelek, a jej rola w przemyśle winiarskim jest nieoceniona. Naturalny korek, bez toksycznych składników, bez zapachu i smaku zapewnia trwałość win oraz ich prawidłowe dojrzewanie i starzenie się, szczególnie w okresie mniej lub bardziej przedłużonego odpoczynku w butelkach, kiedy rozwija się ich bukiet, walory zapachowo smakowe.
Nikt jeszcze nie oceniał tego produktu.